از قدیم الایام، حالا یا به شوخی یا به راست در میان ما ایرانیان توالت جایی برای فکر کردن هم به شمار می اومده ولی اینکه بشه از خود ِ توالت و سیفون یک فکر یا ایدئولوژی بیرون کشید امر ِ غریبیه برای ما. اینایو که نوشتم قابل فهم نیست مگر آنکه نظریه "رابطه ی ایدئولوژی با توالت" که به تحلیل و واکاوی در مورد ِ نوع ِ فرهنگ ِ تفکر، و بازخورد ِ آن در توالت های سه کشور آلمان، فرانسه و آمریکا را مورد ِ مطالعه قرار داده باشیم. اسلاوی ژیژک این نظریه را ارایه کرده است.
بعد از خواندن این نظریه و آشنایی مختصر با آن، شما فکر می کنید چگونه می توانیم این نظریه را به توالت های سنتی موجود در ایران تعمیم داد؟!
البته اگه اگه کتاب روانشناسی سیفونیسم رو مطالعه کرده باشین : این ایدئولوژی رو اینگونه به اثبات رسوندن:
که هر کس موقع ریدن فکر میکنه 100% در موقع فکر کردن میرینه
با کمی اغماض میشه به موضوع ربط داد... ممنون.
خب این هم یه نوع تفکر جدیدهست که باید بهش پرداخته بشه . در کنار سیاستهای دیگه!
ماکه هنوز اندر خم کوچه های ابتدایی موندیم شما تا ایدئولوژی سیفونیسم هم پیش رفتید.
به قول معروف بابا دست مریزاد!
ولیکن بهتره بنده هم نکاتی اشاره کنم حالا که بحث این معضل پیش اومده .
البته اکثر ماها به آداب تخلی اهمیتی نمیدیم ومتوجه این مهم نیستیم . مواردی از جمله : با پای چپ وارد شدن ؛ سررا پوشاندن ؛ که در بسیاری از موارد دلایل علمی برای این اداب ثابت شده برای مثال :در خصوص اینکه باید با پای چپ وارد شد گفته اند:سنگینتر بودن سمت راست بدن نسبت به سمت چپ به دلیل قرار گرفتن کبد در سمت راست به وزن یک و نیم کیلو گرم و ثانیاً: وجود قلب در سمت چپ بدن که در صورت ایجاد هرگونه اختلال در کار قلب مثل سکتۀ قلبی سمت راست بدن به ویژه پای راست زودتر متأثر میشود.بنابراین اگر هنگام ورود پای چپ جلو قرار گیرد در صورت وقوع هر گونه اختلال ناگهانی در کار قلب یا مغز که منجر به بیهوشی و افتادن فرد شود، فرد به بیرون از مستراح به سمت راست میافتد. هنگام خروج نیز برعکس حالت فوق، شخص به بیرون از مستراح خواهد افتاد.
یا در خصوص پوشاندن سردانش امروز ثابت کرده که هنگام تخلی گازهایی منتشر میشود که برای ریشۀ مو و مغز زیانآور است و نیز عرق بدن با گاز موجود ترکیباتی جدید بر پوست ایجاد میکند که به سلامت زیان میرساند.
والبته حکمت رعایت بسیاری از احکام شارع مقدس ریشه در موارد علمی و بهداشت و سلامتی فرد داره .
واین نکته حائز اهمیتی هست.
کامنت برای خودش یه منبر حسابی شد !! بعدا شماره حساب داده میشه خدمتتون.
ممنون از اینکه وقت گذاشتین ولی باید اینو یادآورشم که اینی که بیان شد نه معضل، بلکه یک نظریه ی فرهنگ شناسانه و یا روانشناسانه از چند فرهنگ است.
نکته ی دیگر اینکه خیلیلا به این ایراد می گیرند که جرا دین تا خصوصی ترین لایه های زندگی نفوذ کرده و علیرغم حضور پررنگش در لایه های خصوصی، زندگی خصوصی ما نه تنها ساختاریافته تر نشده که محدودیت های دست و پاگیری که گذاشته شده انسجام ِ فردی مارا مورد هدف قرار داده و این غیر از اونایه که دین را فقط و فقط در حوزه ی خصوصی تعریف می کنند ( این حرف ِ بنده کل ِ قوانین رو ناظر هست نه تنها بحث ِ توالت!)
با ما ارزون حساب کنید مشتری شیم ;)
من همیشه تو ایدئولوژی توالت به جایگاه "دست ها" در افراد مختلف فکر می کنم مثلا تو توالت ایرونی دست ها کجا قرار می گیرند قبل از شستن!
من همیشه زیر چونم،واسه همین از این ثوابی که بحثش شد بی نصیب میمونم اغلب اوقات!
دست زیر ِ چونه معمولا آدمو محدود میکنه و نمیزاره زورآزمایی کنیم ولی خب اندر مزایای ِ دست زیر ِ چونه تو اون موقغیت اینو می تونیم بگیم که قوه ی تفکرمون بهتر می تونه جولان بده... البته طبیعتا توی توالتای ایرونی جایگاه دست ِ چب و راست هم تعریف شده هستند و نیازی به باز تعریفش نمی بینم.
نکته ی دیگر حایز اهمیت و در راستای امر ِ به معروف اینه که شما اگه دستکار ِ خودتونو نگاه کنید، هم اجر اُخرَوی می برید هم اینکه اگه خدایی ناکرده آلودگی دیدین در صدد اصلاح اثنا عشر و ملحقاتش بر میاین!
ممم..!

خو باید عرض کنم ایرورنی جماعت انتخاب رو با خود طرف گذاشته
جاشو به نسبت اینکه چه قدر قدرت تفکر و رویارویی با گندی که زدرو داره هر کی مختاره انتخاب کنه...
ینی به دلیل وسعت مکانِ نشست ،با جلو عقب رفتن تصمیم می گیری که ...
اَه!
ی چی بگم؟
شنیدم تو ایدوئولوژی اسلامی(!) واسه هر کی نیگا کردن به مدفوع خودش ثواب داره
به همون دلیل انگل و بیماری!
به هر حال جای بحث داره!!
خوشحالم که اینقد عمیق به قضیه نگاه می کنید :)
دوستان عزیز بشتابید به سوی ثواب بردن... من ممنونم که این نکته رو گوشزد کردی!